BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

 

 

Produse de patiserie  

 

Fursecuri cu unt ...

Fursecuri cu unt(1)
Fursecuri englezesti cu praline
  Fursecuri "PIERSICI"
Fursecuri cu caise 
  Fursecuri cu unt(2)
Fursecuri cu unt de alune


 FURSECURI CU UNT (1)
Ingrediente
Cantitate
%
Unt, sau 1/2 unt si 1/2 margarina
Zahar tos
Zahar pudra 
Oua
Vanilie
Faina de patiserie
Total
670 g 
330 g 
170 g 
250 g 
9 g 
1000 g 
2429 g
67
33
17
25
0,9
100
242

Mod de preparare fursecuri cu unt / Observatii


Malaxare: se procedeaza similar retetelor anterioare. In cazul acestor fursecuri se recomanda utilizarea unor fainuri mai slabe calitativ. In loc de vanilie se pot folosi si alte arome: migdale, rom, lamaie etc.

Modelare: se toarna aluatul cu ajutorul unui cornet de patiserie in diferite forme pe o tava tapetata cu hartie pergament.

Coacere: la 190oC timp de circa 10 minute.

Si aceste fursecuri se pot face cu cacao si in acest scop se inlocuiesc 170 g faina cu 170 g cacao.
Dupa coacere se pot uni doua cate doua cu gem sau crema.
 
 FURSECURI ENGLEZESTI CU PRALINE
Ingrediente
Cantitate
Margarina
Zahar tos 
Bicarbonat de sodiu
Sare
Oua intregi
Unt si vanilie
Faina de patiserie
Faina de paine
Nuca de cocos
Nuci tocate
Praline
Total
1,8 kg
3,6 kg
28,3 g 
56,7 g 
0,9 kg
56,7 g
1,36 kg
1,36 kg
0,90 kg
0,90 kg
0,90 kg
11861,7 g

Mod de preparare fursecuri englezesti cu praline / Observatii


Malaxare: se introduc in cuva mixerului margarina, zaharul tos, sarea si bicarbonatul de sodiu si se amesteca pentru omogenizare la viteza 1-a apoi la viteza mai mare pana ce amestecul capata un amestec cremos, curatand continuu marginile cuvei.
Se adaugă apoi ouale, untul si cateva grame de vanilie si se continua amestecarea timp de 3 minute la viteza mare. Se introduc apoi restul de ingrediente si se malaxeaza numai pana la incorporarea lor.
Nu amestecati excesiv deoarece nu trebuie sa se dezvolte reteaua glutenica. In final aluatul are o consistenta medie.

Modelare / Dozare: se face cu ajutorul unor stante speciale pentru fursecuri de forma tubulara cu unul din capete drept sau dantelat, prin care se impinge aluatul rezultand fursecuri de diferite forme.
Se pot decora cu nuci tocate, alune, migdale, fructe confiate etc.

Coacere: la 190oC timp de 10 - 15 minute in tavi unse sau tapetate cu hartie pergament. 
   
 
 FURSECURI "PIERSICI"
Ingrediente
Cantitate
Oua 
Zahar 
Zahar vanilat
Carbonat de amoniu
Esenta de lamaie
Ulei
Faina
300 buc.
17,5 kg   
1 kg   
1 kg   
0,1 kg   
18 l     
50,4 kg   

Mod de preparare fursecuri "PIERSICI" / Observatii


Malaxare: se introduc in cuva malaxorului ouale, toata cantitatea de zahar, carbonatul de amoniu, esenta de lamaie si se amesteca timp de 8 - 10 minute dupa care se adauga uleiul si se mai malaxeaza alte 6 - 8 minute.
Peste compozitia obtinuta se adauga faina si se amesteca pana se obtine un aluat de consistenta normala.
Se lasa aluatul in repaus la rece (5 - 7oC) timp de o ora.

Modelare: se divizeaza aluatul in bucati mari de 3 - 5 kg si se modeleaza sub forma de fitil continuu, care se rupe in bucati de 25 g. Acestea se modeleaza in forma de bila si se aseaza in tava la circa 2 - 3 cm distanta una de alta.

Coacere: se face la temperatura de 150 - 160oC timp de 15 - 20 minute.

Dupa coacere si racire se taie bucatile in doua si cu ajutorul unui cutit se fac adancituri de forma conica in centrul fiecarei jumati, pe partea plata. Se umplu cele doua jumatati cu umplutura si se unesc apoi se trec repede prin colorantul alimentar dizolvat si apoi prin zahar tos. Dupa zvantare se pot ambala.

Umplutura se obtine astfel: se amesteca miezul scos din fiecare bucata cu gem de fructe pana se omogenizeaza.
 
 FURSECURI CU CAISE
Ingrediente
Cantitate
Margarina
Zahar tos
Oua intregi
Lapte
Caise confiate
Migdale
Faina
Praf de copt
Sare
1,5 kg
1,8 kg
361,5 kg
365 ml
733,5 g  
592 g  
2,27 kg
21,27 kg
21,27 kg

Mod de preparare fursecuri cu caise / Observatii


  1. Margarina se tine la loc cald pentru a se inmuia. Se amesteca cu zaharul in cuva mixerului, mai intai la viteza mica si apoi la viteza mai mare.
  2. Se adauga apoi ouale si laptele si se amesteca la viteza 1-a.
  3. Se adauga apoi caisele confiate, taiate bucatele si migdalele curatate de coaja si taiate. Se amesteca la viteza 1-a.
  4. Se adauga in final faina, cernuta in prealabil, praful de copt si sarea. Se malaxeaza pana se formeaza un amestec omogen.

In final aluatul rezultat are consistenta moale. Pe o tava acoperita cu hartie pergaminata se pun cu spritul fursecuri de circa 28 - 30 g.

Coacerea are loc la 190oC timp de 15 minute, timp in care fursecurile capata o culoare auriu /roscata.

Randament: 270 bucati. 
    
 FURSECURI CU UNT (2)
Ingrediente
Cantitate
Unt (moale)
Zahar tos
Sare
Oua intregi
Esenta de vanilie
Esenta de migdale
Esenta de coniac sau cirese
Faina de prajituri
Praf de copt
1345 g  
785 g  
15 g  
395 ml
39 ml
15 ml
15 ml
1700 g  
15 g  
Total
4324 g  

Mod de preparare fursecuri cu unt (2) / Observatii


  • Se amesteca untul cu zaharul si sarea la viteza medie pana ce amestecul devine spumos.
  • Se adauga apoi ouale intregi si esentele si se continua amestecarea pana ce amestecul devine cremos.
  • Se adauga faina si praful de copt amestecand la viteza mica pana la incorporarea lor.
  • Aluatul se dozeaza cu o lingurita sau cu un sprit pe tava unsa si tapetata cu hartie pergaminata.
  • Se coc la 190oC timp de 10 min.
  • Se orneaza cu ciocolata.


 
 FURSECURI CU UNT DE ALUNE
Ingrediente
Cantitate
Zahar nerafinat
Unt de alune
Margarina de patiserie
Unt
Sare
Bicarbonat de sodiu
Oua intregi
Apa, la temperatura camerei
Esenta de vanilie
Faina de patiserie 
4000 g
2000 g
2000 g
1000 g
14 g
28 g
670 g
450 ml
28 ml
4000 g

Mod de preparare fursecuri cu unt de alune / Observatii


  • Se introduc in cuva mixerului: untul de alune, margarina de patiserie, untul, sarea, praful de copt si zaharul. Se porneste mixerul la viteza mica pentru omogenizarea amestecului de mai sus.
  • Se incepe adaugarea treptata a oualelor, amestecand tot la viteza mica si razuind continuu cuva mixerului. Dupa ce toata cantitatea de oua a fost incorporata in aluat se mareste viteza de amestecare si se amesteca pana ce amestecul devine cremos.
  • Se adauga apoi apa si esenta de vanilie.
  • La sfarsitul malaxarii se adauga faina si se amesteca pana la incorporarea completa in aluat.
  • Se pun in tavi unse si tapetate cu hartie, cu un sprit de patiserie sau cu o lingurita.
  • Se coc la circa 190 - 200oC timp de 10 minute.
  • Se recomanda mai intai realizarea unei sarje de testare.

 

 

© Drepturile de autor revin lui Viorel SIMIUC