![]() XHost |
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink. |
![]()
|
Fursecuri cu unt ...
Mod de preparare fursecuri cu unt
/ Observatii
Malaxare: se procedeaza similar retetelor anterioare. In cazul acestor fursecuri se recomanda utilizarea unor fainuri mai slabe calitativ. In loc de vanilie se pot folosi si alte arome: migdale, rom, lamaie etc. Modelare: se toarna aluatul cu ajutorul unui cornet de patiserie in diferite forme pe o tava tapetata cu hartie pergament. Coacere: la 190oC timp de circa 10 minute. Si aceste fursecuri se pot face cu cacao si in acest scop
se inlocuiesc 170 g faina cu 170 g cacao. Mod de preparare fursecuri
englezesti cu praline / Observatii
Malaxare: se introduc in cuva mixerului margarina,
zaharul tos, sarea si bicarbonatul de sodiu si se amesteca pentru
omogenizare la viteza 1-a apoi la viteza mai mare pana ce amestecul capata
un amestec cremos, curatand continuu marginile cuvei. Modelare / Dozare: se face cu ajutorul unor stante
speciale pentru fursecuri de forma tubulara cu unul din capete drept sau
dantelat, prin care se impinge aluatul rezultand fursecuri de diferite
forme. Coacere: la 190oC timp de 10 - 15
minute in tavi unse sau tapetate cu hartie pergament.
Mod de preparare fursecuri
"PIERSICI" / Observatii
Malaxare: se introduc in cuva malaxorului ouale,
toata cantitatea de zahar, carbonatul de amoniu, esenta de lamaie si se
amesteca timp de 8 - 10 minute dupa care se adauga uleiul si se mai
malaxeaza alte 6 - 8 minute. Modelare: se divizeaza aluatul in bucati mari de 3
- 5 kg si se modeleaza sub forma de fitil continuu, care se rupe in bucati
de 25 g. Acestea se modeleaza in forma de bila si se aseaza in tava la
circa 2 - 3 cm distanta una de alta.
Coacere: se face la temperatura de 150 -
160oC timp de 15 - 20 minute.
Dupa coacere si racire se taie bucatile in doua si cu
ajutorul unui cutit se fac adancituri de forma conica in centrul fiecarei
jumati, pe partea plata. Se umplu cele doua jumatati cu umplutura si se
unesc apoi se trec repede prin colorantul alimentar dizolvat si apoi prin
zahar tos. Dupa zvantare se pot ambala.
Umplutura se obtine astfel: se amesteca miezul
scos din fiecare bucata cu gem de fructe pana se omogenizeaza.
Mod de preparare fursecuri cu
caise / Observatii
In final aluatul rezultat are consistenta moale. Pe o tava acoperita cu
hartie pergaminata se pun cu spritul fursecuri de circa 28 - 30 g. Coacerea are loc la 190oC timp de 15 minute, timp in
care fursecurile capata o culoare auriu /roscata.
Randament: 270 bucati. Mod de preparare fursecuri cu unt
(2) / Observatii
Mod de preparare fursecuri cu unt
de alune / Observatii
© Drepturile de autor revin lui Viorel SIMIUC |