BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

 

 

Produse de patiserie  

 

Fursecuri cu rahat ...

Fursecuri simple
Fursecuri cu zahar 
  Fursecuri cu rahat
  Fursecuri cu cacao
Fursecuri cu fulgi de ciocolata


  FURSECURI SIMPLE
Ingrediente
Cantitate
Unt, sau 1/2 unt si 1/2 margarina
Zahar
Sare
Oua
Vanilie
Faina de patiserie
Total
1000 g
500 g
15 g
190 g
15 g
1500 g

3220 g

Mod de preparare fursecuri simple / Observatii


Malaxare: se introduc in cuva mixerului untul, zaharul, sarea si aromele, dupa ce au fost atent cantarite si se amesteca la viteza mica pana se omogenizeaza si formeaza un amestec cremos.
Se adauga ouale si se continua malaxarea la viteza mica. Se adauga apoi faina cernuta si se continua malaxarea numai pana se omogenizeaza amestecul. NU malaxati prea intens pentru ca nu trebuie sa se dezvolte glutenul. Aluatul rezultat este suficient de tare incat sa poata fi intins in foaie.

Modelare: se intinde pe masa de lucru presarata cu faina o foaie de circa 3 - 5 mm grosime. Pe masa de lucru se foloseste o cantitate minima de faina deoarece daca este folosita in exces conduce la intarirea excesivă a aluatului.
Cu ajutorul stantelor se taie diferite forme astfel incat sa se foloseasca cat mai eficient foaia de aluat (sa rezulte cat mai putine resturi). Aceste resturi se pot intinde din nou in foaie dar fursecurile rezultate sunt mai tari (mai fainoase). De aceea, pentru a avea cat mai putine pierderi, se recomanda adaugarea resturilor la un aluat proaspat in faza de malaxare.
Aluatul taiat se unge cu ou si se decoreaza cu diverse topping-uri (nuci intregi sau tocate, fulgi de ciocolata, nuca de cocos, fructe glasate etc).

Coacere: fursecurile se coc in tava unsa si tapetata cu hartie pergaminata. Cuptorul este incalzit in prealabil la circa 190 - 200oC. Se coc timp de 15 - 20 minute, sau pana sunt gata.
Dupa coacere pot fi decorate cu diverse glazuri (fondant, ciocolata etc.). Acestea pot acoperi complet suprafata, prin scufundarea produsului in glazura, sau se pot decora prin spritare.
 
 FURSECURI CU ZAHAR
Ingrediente
Cantitate
%
Unt si/sau margarina
Zahar
Sare 
Oua
Lapte
Vanilie
Faina de patiserie
Praf de copt
Total
500 g
625 g
10 g 
125 g 
125 g
15 g
1250 g
37 g
2687 g
40
50
0,8
10
10
1,25
100
3
215

Mod de preparare fursecuri cu zahar / Observatii


Malaxare: se procedeaza similar fursecurilor simple cu singura deosebire ca laptele se adauga odata cu ouale si vanilia, iar praful de copt se adauga la sfarsitul malaxarii.

Modelare: se intinde aluatul sub forma de foaie, groasa de circa 3 - 5 mm. Se unge foaia cu lapte sau ou si se presara cu zahar tos. Se decupeaza fursecurile in forme diferite.

Coacere: se coc in tavi unse sau tapetate cu hartie pergament, la circa 190oC timp de 10 - 15 minute.

Se pot face si fursecuri cu cacao in compozitie caz in care se inlocuieste o parte din faina (125 g) cu aceeasi cantitate de cacao. 
  
 FURSECURI CU RAHAT
Ingrediente
Cantitate
Faina
Zahar pudra 
Oua
Carbonat de amoniu
Apa
Unt
Margarina
100 kg   
33,3 kg   
167 buc.
0,65 kg   
30 l      
27 kg   
27 kg   

Mod de preparare fursecuri cu rahat / Observatii


Malaxare: se introduc in cuva malaxorului faina, zaharul pudra, ouale, carbonatul de amoniu si apa. Se amesteca timp de 8 - 10 minute apoi se adauga untul si margarina si se continua framantarea inca 6 - 8 minute.
Se lasa in repaus timp de 30 - 40 minute la temperatura de 24 - 25oC.

Modelare: dupa repaus, pasta obtinuta se toarna cu ajutorul unui sprit, pe tavi, dandu-se forma de margarete si se orneaza cu bucati de rahat taiate cubulete.

Coacere: se face la temperatura de 170 - 180oC, timp de 10 - 15 minute.

Dupa coacere si racire produsele se pot ambala. 
  
 
 FURSECURI CU CACAO
Ingrediente
Cantitate
Zahar pudra
Cacao 
Nuci tocate
Sare
Albus de ou
450 g
120 g
350 g
Un varf de cutit
130 – 150 ml
Total
1050-1070 g

Mod de preparare fursecuri cu cacao / Observatii


Se introduc in cuva mixerului zaharul pudra, cacaoa si nucile tocate si se omogenizeaza. Se incepe adaugarea albusului de ou putin cate putin. Se adauga albusuri pana se ajunge la o consistenta cremoasa. Se malaxeaza circa 20 - 30 minute.

Nota: nu este nevoie sa se adauge toata cantitatea de albus!

Cu o lingurita sau cu sprtul se pun fursecuri de marimea unei nuci pe o tava unsa si tapetata cu hartie pergaminata.

Se coace la 190 - 195oC. NU COACETI EXCESIV!
 
 FURSECURI CU FULGI DE CIOCOLATA
Ingrediente
Cantitate
Unt
Zahar 
Sare
Oua
Esenta de vanilie
Apa
Faina de patiserie
Bicarbonat de sodiu
Fulgi de ciocolata
Nuci tocate
360 g  
600 g  
8 g  
180 g  
10 g  
60 ml
600 g  
8 g  
600 g  
240 g  
Total
2666 g  

Mod de preparare fursecuri cu fulgi de ciocolata / Observatii


  • Se introduce in cuva mixerului untul cu zaharul si sarea si se amesteca la viteza mare pana devine spumos.
    NOTA: in loc de unt se poate folosi un amestec de 50% unt + 50%margarina!
  • Se adauga apoi ouale, esenta de vanilie si apa si se amesteca pana cand amestecul se omogenizeaza.
  • Se adauga faina si praful de copt si se incorporeaza.
  • La sfarsit se adauga fulgii de ciocolata si nucile tocate.
  • Cu o lingurita sau cu un sprit se toarna fursecurile in tava unsa si tapetata cu hatie pergaminata.
  • Coacerea se face la 190oC, timp de 8 - 12 minute in functie de marime.

 

 

 

 

 

© Drepturile de autor revin lui Viorel SIMIUC