
|
 |
Produse de
patiserie
|
Creme , umpluturi si topinguri ...
Crema de
miere
Ingrediente |
Cantitate |
Zahar
Margarina sau unt
Dulceata de zmeura sau
cirese
Glucoza
Apa fierbinte
Miere |
|
Total |
| |
|
Mod de preparare / Observatii
Se pun toate ingredientele in mixer si se amesteca pana cind se
omogenizeaza si amestecul devine pufos.
Se curata peretii mixerului cel putin de doua ori pentru buna
omogenizare a amestecului. Se pastreaza in vase de plastic cu
capac. |
Umplutura cu branza
pentru patiserie daneza
Ingrediente |
Cantitate |
Branza de vaci
Zahar pudra
Oua intregi
Suc de lamaie sau esenta de
lamaie |
|
Total |
| |
|
Mod de preparare / Observatii
Se amesteca mai intai branza de vaci in mixer pana se
omogenizeaza.
Se adauga zaharul pudra, se amesteca, se adauga ouale intregi si
esenta de lamaie.
Se omogenizeaza. Daca amestecul este prea fluid se mai adauga 120
g faina.
Se pastreaza la frigider.
Se foloseste pentru umplerea branzoaicelor si a prajiturilor
pentru cafea. |
Umplutura de prajitura pentru
cafea
Ingrediente |
Cantitate |
Resturi de gogosi, fursecuri,
prajituri
Apa fierbinte
Zahar tos
Unt moale sau
margarina
Pasta de migdale
Nucsoara
Oua intregi |
|
Total |
| |
|
Mod de preparare / Observatii
Aceasta reteta constituie o cale de valorificare a resturilor
existente intr-o patiserie. Resturile de prajituri se maruntesc,
peste ele se adauga apa fierbinte si se amesteca pana se formează o
pasta omogena. Se adauga si restul de ingrediente si se amesteca
foarte bine, ajustand consistenta cu mai multe oua daca este nevoie.
Se pune intr-un vas de plastic si se pastreaza la
FRIGIDER. |
UMPLUTURI SI TOPINGURI
Zahăr cu scorțișoară |
Ingrediente |
Cantitate |
Zahar
Scortisoara |
|
Total |
|
Ingredientele se
amesteca manual, cu grija, pana la omogenizarea
amestecului. | |
Streusel sau toping
grunjos |
Ingrediente |
Cantitate |
Unt si/sau margarina
Zahar tos
Sare
Scortisoara sau
cuisoare
Faina de patiserie |
|
Total |
|
Se amesteca toate
ingredientele impreuna pana la obtinerea unui amestec grunjos.
Varianta: umplutura cu nuci se adauga nuci
maruntite 250 g. | |
Gel transparent |
Ingrediente |
Cantitate |
Apa
Izosirop
Zahar granulat |
|
Total |
1000 g |
Se amesteca
ingredientele impreuna pe baie de apa pana la punctul de
fierbere. Se amesteca pentru dizolvarea completa a
zaharului. Se aplica calda sau se reincalzeste inainte de
folosire. Se foloseste pentru decorarea tuturor produselor de
patiserie. | |
Topping de
zmeura
Ingrediente |
Cantitate |
Zmeura proaspata sau
congelata
Zahar
Amidon
Sirop |
| |
|
Mod de preparare / Observatii
Se scurge zmeura si se pastreaza sucul rezultat. Daca este
necesar, pentru a ajunge la 125 ml, se adauga apa in sucul de
zmeura. |
Intr-un vas se amesteca zaharul cu amidonul pentru omogenizare, apoi se
adauga sucul de zmeura si siropul. In reteta originala se recomanda
folosirea siropului de artar, dar acesta poate fi inlocuit cu orice alt
sirop.
Amestecul de mai sus se incalzeste la foc mic, amestecand continuu pana
fierbe si se ingroasa. Se fierbe apoi inca un minut. La sfarsitul
fierberii se adauga zmeura.
Se raceste la temperatura camerei inainte de a-l folosi.
Glazura pentru
gogosi
Ingrediente |
Cantitate |
Gelatina
Apa
Glucoza / miere
Vanilie
Zahar pudra |
| |
|
Mod de preparare / Observatii
Se inmoaie gelatina in apa.
Se încalzeste amestecul de apa cu gelatina pana ce se dizolva
gelatina.
Se adauga restul de ingrediente si se amesteca pentru
omogenizare.
Se scufunda gogosile in glazura calda, sau se reincalzeste daca
este nevoie. |
© Drepturile de autor revin lui Viorel
SIMIUC
|