BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

 

 

Produse de patiserie  

 

Creme , umpluturi si topinguri ...



 

Crema de miere

Ingrediente
Cantitate
Zahar 
Margarina sau unt
Dulceata de zmeura sau cirese
Glucoza
Apa fierbinte
Miere
900 g
225 g
120 g
 
120 g
120 g
120 g
Total
1605 g
  Mod de preparare / Observatii
Se pun toate ingredientele in mixer si se amesteca pana cind se omogenizeaza si amestecul devine pufos.

Se curata peretii mixerului cel putin de doua ori pentru buna omogenizare a amestecului. Se pastreaza in vase de plastic cu capac.


 

Umplutura cu branza pentru patiserie daneza

Ingrediente
Cantitate
Branza de vaci
Zahar pudra
Oua intregi
Suc de lamaie sau esenta de lamaie
1000 g
220 g
220 ml
28 ml
Total
1468 g
  Mod de preparare / Observatii
Se amesteca mai intai branza de vaci in mixer pana se omogenizeaza.

Se adauga zaharul pudra, se amesteca, se adauga ouale intregi si esenta de lamaie.

Se omogenizeaza. Daca amestecul este prea fluid se mai adauga 120 g faina.

Se pastreaza la frigider.

Se foloseste pentru umplerea branzoaicelor si a prajiturilor pentru cafea.


 

  Umplutura de prajitura pentru cafea

Ingrediente
Cantitate
Resturi de gogosi, fursecuri, prajituri
Apa fierbinte
Zahar tos
Unt moale sau margarina
Pasta de migdale
Nucsoara
Oua intregi
900 g
 
170 ml
450 g
395 g
450 g
5 g
150 ml
Total
2520 g
  Mod de preparare / Observatii
Aceasta reteta constituie o cale de valorificare a resturilor existente intr-o patiserie.
Resturile de prajituri se maruntesc, peste ele se adauga apa fierbinte si se amesteca pana se formează o pasta omogena.
Se adauga si restul de ingrediente si se amesteca foarte bine, ajustand consistenta cu mai multe oua daca este nevoie.
Se pune intr-un vas de plastic si se pastreaza la FRIGIDER.

 

  UMPLUTURI SI TOPINGURI

Zahăr cu scorțișoară
Ingrediente
Cantitate
Zahar
Scortisoara
1000 g
30 g
Total
1030 g
Ingredientele se amesteca manual, cu grija, pana la omogenizarea amestecului.
Streusel sau toping grunjos
Ingrediente
Cantitate
Unt si/sau margarina
Zahar tos
Sare
Scortisoara sau cuisoare
Faina de patiserie
500 g
550 g
5 g
2.5 – 5 g
1000 g
Total
2060 g
Se amesteca toate ingredientele impreuna pana la obtinerea unui amestec grunjos.
Varianta: umplutura cu nuci – se adauga nuci maruntite 250 g.
 
Gel transparent
Ingrediente
Cantitate
Apa
Izosirop
Zahar granulat
250 g
500 g
250 g 
Total
1000 g
Se amesteca ingredientele impreuna pe baie de apa pana la punctul de fierbere. 
Se amesteca pentru dizolvarea completa a zaharului. Se aplica calda sau se reincalzeste inainte de folosire. Se foloseste pentru decorarea tuturor produselor de patiserie.

 

Topping de zmeura

Ingrediente
Cantitate
Zmeura proaspata sau congelata
Zahar
Amidon
Sirop
350 g
25 g
20 g
70 ml
Mod de preparare / Observatii
Se scurge zmeura si se pastreaza sucul rezultat. Daca este necesar, pentru a ajunge la 125 ml, se adauga apa in sucul de zmeura. 

Intr-un vas se amesteca zaharul cu amidonul pentru omogenizare, apoi se adauga sucul de zmeura si siropul. In reteta originala se recomanda folosirea siropului de artar, dar acesta poate fi inlocuit cu orice alt sirop.

Amestecul de mai sus se incalzeste la foc mic, amestecand continuu pana fierbe si se ingroasa. Se fierbe apoi inca un minut. La sfarsitul fierberii se adauga zmeura.

Se raceste la temperatura camerei inainte de a-l folosi.
 

Glazura pentru gogosi

Ingrediente
Cantitate
Gelatina
Apa
Glucoza / miere
Vanilie
Zahar pudra
6 g
400 ml
100 g
12 g
2000 g
Mod de preparare / Observatii
  • Se inmoaie gelatina in apa.
  • Se încalzeste amestecul de apa cu gelatina pana ce se dizolva gelatina.
  • Se adauga restul de ingrediente si se amesteca pentru omogenizare.
  • Se scufunda gogosile in glazura calda, sau se reincalzeste daca este nevoie.

  •  

     

     

     

     

     

     

    © Drepturile de autor revin lui Viorel SIMIUC