bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

 

 

Produse de patiserie  

 

Croissant ...

Modelarea aluatului de croissant


Modelarea croissantului simplu

  1. Se întinde aluatul în foaie de formă dreptunghiulară, cu grosimea de circa 3 - 5 mm. Lungimea foii depinde de cantitatea de aluat folosită. 
  1. Cu ajutorul unui cuțit foarte ascutit se taie foaia de aluat în triunghiuri. Se poate folosi un instrument special pentru tăierea aluatului, pentru a lucra mai repede.
  1. După ce triunghiurile au fost tăiate se rulează fiecare individual, întinzând putin aluatul spre exterior, asa cum se poate observa în figura alăturată. 
  1. Se începe rularea aluatului de la baza triunghiului spre vârf.
  1. Se întinde putin vârful triunghiului pe măsură ce se rulează aluatul. 
  1. Se rulează complet aluatul.
  1. Se răsucesc marginile coltului sub formă de semilună. Vârful triunghiului trebuie introdus sub corn, în caz contrat prin dospire si coacere se deformează produsul.

 

Croissant umplut

Se lucrează la fel ca în cazul croissantelor simple cu singura deosebire că se pune o cantitate mică din umplutura dorită spre baza triunghiului de aluat înainte de a-l rula.
Se mai poate folosi tehnica următoare pentru fabricarea cornurilor cu ciocolată pentru a obține croissante cu diverse umpluturi, desi cornurile cu ciocolată nu au forma caracteristică de semilună.

Cornuri cu cicocolată
  1. Se întinde aluatul de croissant în foaie de formă dreptunghiulară.
  2. Se taie foaia de aluat în dreptunghiuri de 15 x 10 cm.
  3. Pe marginea fiecărui dreptunghi de aluat se pun fulgi de ciocolată pe o lătime de circa 4 cm, circa 10 g de ciocolată/corn.
  4. Se unge cu ou marginea bucătii de aluat opusă ciocolatei, pentru a nu se desface după rulare.
  5. Se rulează aluatul cât mai strâns în jurul ciocolatei.
  6. Se dospesc, se ung cu ou si se coc similar cu croissantele.

 

 

 

 

© Drepturile de autor revin lui Viorel SIMIUC