![]() XHost |
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink |
![]()
|
Croissant ...Laminarea aluatului
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
Aveti grijă ca întotdeauna să îndepărtati excesul de făină de pe foaia de aluat. Aceasta se consideră prima împachetare. Încorporarea grăsimii de împachetare nu se consideră împachetare. Cu vârful degetului se face o adâncitură în aluat, care semnifică “prima împachetare” pentru situaţia în care dvs. plecati si altcineva rămâne să prelucreze ulterior aluatul, sau aveti mai multe sarje de aluat. Apoi se introduce aluatul la frigider 20 - 30 minute pentru a se odihni glutenul. Se repetă operatiile de mai sus pentru a doua si apoi a treia împachetare, lăsând de fiecare dată aluatul la odihnă. Se marchează numărul de împachetare. După a treia împachetare se înveleste aluatul în folie de plastic pentru a nu forma coajă si se lasă la odihnă în frigider timp de câteva ore sau peste noapte. Apoi aluatul poate fi modelat.
© Drepturile de autor revin lui Viorel SIMIUC