![]() XHost |
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink. |
![]()
|
Materiile prime ...folosite la fabricarea produselor de patiserie sunt :
Faina de grau folosita în patiserie trebuie sa aiba o serie de caracteristici:
Laptele se foloseste sub forma lichida sau lapte praf. Grasimea folosita in patiserie este fie unt (care confera o
aroma deosebita produselor), fie cel mai adesea margarina speciala de
patiserie. Se foloseste atat in compozitia aluatului, cat si la
impachetare. Indiferent de tipul de grasime si de momentul utilizarii ei,
trebuie sa fie moale (sa aiba aceeasi consistenta cu aluatul). In acest
scop se recomanda inmuierea grasimii pe masa de lucru, sau pastrarea ei
peste noapte la temperatura camerei. Nota 1: Uneori in retetele de patiserie se foloseste pe langa faina de panificatie si faina de panificatie. Aceasta are rolul de a absorbi din umiditatea in exces a grasimii si pentru a imbunatati prelucrabilitatea aluatului. Se poate renunta la aceasta faina daca temperatura din laborator este scazuta, sau daca se foloseste margarina de patiserie în loc de unt. Nota 2: Pe baza acestor retete se poate realiza o gama sortimentala variata in functie de imaginatia fiecarui maistru patiser.
© Drepturile de autor revin lui Viorel SIMIUC |